מגזין #2 – פאי לימון

פאי לימון - העוגה המושלמת ליומולדת!

אז ביקשתי את המתכון עבורכם מסבתא.
ולא, אני אף פעם לא הכנתי את העוגה.. אני רק אוכלת אותה בהנאה!

קבלו מסבתוש את התכון לעוגה שאני הכי אוהבת שהיא מכינה לי ליומולדת! 

אמנם זו לא עוגה כשרה לפסח, אבל זו עוגת יומולדת.. 

אין יותר שווה מזה!

1 נכין את הבצק

200 גרם מרגרינה
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/3 כוס מים קרים
2 כפות חומץ
1 חלמון ביצה

מערבבים את כל החומרים – מספיק לשני פאי. מקררים כ- ½ שעה לפני הגלילה.
מכניסים לתבנית פאי משומנת. 
קורצים בבצק בעזרת מזלג ואז אופים מעטפת פאי כ 10-12 דקות בתנור בחום של 175 מעלות

2 למילוי

נסחוט מיץ מלימון 1
להוסיף 4 כוסות קורנפלור ולערבב
להוסיף 1/  כוס מים קרים
1/4 כפית מלח
3 חלמונים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים רותחים

לבשל עד שנהיה סמיך ולקרר

3 קצף

להקציף 4 חלבונים + 3 כפות סוכר.

להוסיף את המילוי והקצף לאחר שהבצק היה 10-12 דקות בתנור ולאפות 10-12 דקות נוספות עד להשחמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא..